Notícia

La Festa Major 2020 serà sanitàriament segura i responsable, adaptada a la nova normalitat

10 de juny de 2020

Després de tres mesos i un dia les administradores i els administradores de la Festa Major 2020 han anunciat en roda de premsa que treballen per una festa adaptada a la nova normalitat que serà notablement diferent a l’habitual i sanitàriament segura. 

Durant el temps que ha durat el confinament, el quintet no ha deixat de treballar en unes condicions materials i anímiques força complexes i difícils. Tot i així, les reunions han estat pràcticament diàries, tant entre ells com amb d’altres entitats i col·lectius de la vila que col·laboren en la festa. També de manera telemàtica van presentar als pregoners de la Festa Major d’enguany, els escriptors Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, i la figura del Festiari dedicada aquest 2020 al Ball d’en Serrallonga.

Des del seu nomenament, el quintet administrador ha treballat per celebrar una Festa Major convencional, que ja tenien força avançada amb un gran nombre d’actes preparats, però la realitat s’imposa i des de fa unes setmanes ja treballen en una Festa Major adaptada, on es planifiquen de forma modular tota una sèrie d’actes que substitueixen els de la FM convencional i que compliran escrupolosament totes les normes sanitàries vigents a la nova normalitat. Aquest treball es realitza conjuntament amb els serveis tècnics de l’Ajuntament que supervisaran i aprovaran que tots els actes compleixin amb la normativa legal i sanitària.

Les administradores i els administradores han volgut remarcar els següents punts:
Treballarem per fer la millor Festa Major possible, malgrat les circumstàncies i l’enorme esforç que significa.
Serà una Festa Major molt diferent de l’habitual. Els actes no seran els ortodoxes i fins i tot alguns hauran de ser simbòlics. No es podrà comparar amb cap de les Festes Majors viscudes amb anterioritat. 
Serà una Festa Major sanitàriament segura, amb compliment escrupolós i restrictiu de totes les normes legals i sanitàries i protocols vigents en el moment d’elaborar el programa definitiu. 

En les properes setmanes les administradores i els administradors anunciaran novetats de la Festa Major 2020. Els primers anuncis seran el de la persona encarregada de fer l’estampa, i també es presentarà el marxandatge

Per últim, les administradores i els administradors de la Festa Major 2020 també volen agrair profundament el suport que durant tot aquest temps han anat rebent de moltes persones de la vila com ex administradors/es, familiars, amics i amigues, tècnics de l’Ajuntament, entitats i associacions de la Vila, col·laboradors de la Festa Major i tants d'altres que s’han preocupant al llarg dels dies, setmanes i mesos.