Notícia

L’Ajuntament acollirà el dia de Sant Fèlix un acte institucional per a balls, falcons i colles castelleres

28 de agost de 2020

Aquest diumenge 30 d’agost, festivitat de Sant Fèlix, tots els balls, falcons i colles castelleres, tant les locals com les foranes convidades a la Diada castellera de Sant Fèlix (Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Jove dels Xiquets de Tarragona), assistiran a la tradicional ofrena durant l’Ofici a la Basílica de Santa Maria. Per qüestions d’aforament, hi participaran un màxim de dues persones per entitat, a excepció del ball que enguany s’encarregarà de fer l’ofrena en solitari.

Prèviament a l’inici de l’Ofici, hi haurà una recepció institucional al Saló de sessions de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on l’Alcalde, Pere Regull; el Regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i les Administradores i Administradors d’enguany rebran un representant de cada ball i els presidents i caps de colla dels Falcons i de les colles castelleres locals.

Un cop acabi l’Ofici, es preveu una altra recepció institucional, també al Saló de sessions de l’Ajuntament vilafranquí, on els presidents i caps de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i Colla Joves Xiquets de Valls, les quatre colles que enguany havien de participar a la Diada castellera de Sant Fèlix, seran rebuts per l’Alcalde, Regidor de Cultura i les Administradores i Administradors.

Tots aquests actes seran realitzats a porta tancada, i per tant, amb accés restringit i sense possibilitat d’assistència de públic. Les Administradores i Administradors demanen que totes aquelles persones que no hi tinguin accés autoritzat o reserva prèvia, no es desplacin a la Basílica de Santa Maria ni a l’Ajuntament de Vilafranca, i segueixen aquestes activitats a través de Penedès TV o les xarxes socials @fmvila.

La configuració d’aquests actes pot variar en funció de la regulació i els protocols sanitaris Covid-19, que poden ser decretats abans del dia de Sant Fèlix, de tal manera que poden estar subjectes a ser modificats o anul·lats.