Notícia

L’alcalde Pere Regull i l’Administració de la Festa Major anuncien una FM “atípica, diferent i adaptada a les circumstàncies sanitàries”

11 de juny de 2020

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i els Administradors i Administradores de la Festa Major 2020 van comparèixer ahir en roda de premsa per explicar amb quina planificació treballen de cara a l’organització de la festa que, com és tradicional, se celebra del 29 d’agost al 2 de setembre.

L’administrador Pere Nin explicava que tot el temps que ha durat el confinament “no hem deixat de treballar, en unes condicions materials i anímiques força complexes i difícils”. Nin comentava que, des del seu nomenament, el quintet administrador ha treballat “per celebrar una Festa Major convencional, que ja teníem força avançada amb un gran nombre d’actes preparats, però la realitat s’imposa i des de fa unes setmanes ja treballem en una Festa Major adaptada”. L’administrador explicava que els actes s’estan planificant per separat perquè substitueixin el de la FM convencional, “complint escrupolosament totes les normes sanitàries vigents a la nova normalitat”. Aquest treball es realitza conjuntament amb els serveis tècnics de l’Ajuntament, que supervisaran i aprovaran que tots els actes compleixin amb la normativa legal i sanitària. “Tenim el handicap que no sabem quina serà la normativa que regirà a finals d’agost. En aquests moments no podem decidir ni explicar com serà cada acte. Només es pot intuir”, remarcava Nin.

Per la seva banda, un altre dels administradors, Pablo Sancho, explicava que s’està treballant “per fer la millor Festa Major possible en unes circumstàncies molt difícils. Serà una Festa Major molt diferent. Alguns actes no seguiran l’ortodòxia habitual i fins i tot alguns hauran de ser simbòlics. Serà incomparable i la més a-típica”. Sancho va voler tranquil·litzar tothom assegurant que serà una Festa Major “sanitàriament segura, amb compliment escrupolós i restrictiu de totes les normes legals i sanitàries i protocols vigents en el moment d’elaborar el programa definitiu”. En les properes setmanes l’administració 2020 anunciarà novetats de la festa. Els primers anuncis seran el de la persona encarregada de fer l’estampa, i també es presentarà el marxandatge.

Oferiment per organitzar la FM de 2021

Per cloure, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, assegurava que “hi haurà Festa Major i es farà segons les possibilitats. Volem fer una FM que estigui al més aprop possible d’una FM normal. Ningú pot predir com estarem el 29 d’agost a les 12 del migdia, però que tothom estigui tranquil que no farem res irresponsable”.

L’alcalde ha volgut reconèixer la tasca dels administradors. “Estan organitzant una festa en unes condicions duríssimes, sota moltes pressions, amb una societat que ha estat setmanes paralitzada... com que aquest any serà una festa major atípica, els ofereixo poder organitzar la del 2021. Es mereixen poder organitzar una Festa Major normal”, assegurava Pere Regull.

Finalment l’alcalde ha reiterat la crida a la tranquil·litat de tothom en el sentit que es farà “el màxim possible dins les normatives vigents i sense caure en irresponsabilitats”.