Notícia

S’amplien els horaris per visitar l’exposició “El Ball de foc. Història, orígens i evolució” a la Capella de Sant Joan

26 de agost de 2020

Des del 19 d’agost i fins al 6 de setembre, la Capella de Sant Joan acull l’exposició organitzada pel Ball de Diables de Vilafranca, El Ball de foc. Història, orígens i evolució. Es tracta d’una exposició molt ben documentada amb plafons explicatius sobre els orígens del Ball de Diables, del Correfoc i del Ball de Foc.
 
A la Capella hi ha exposats també els personatges que protagonitzen aquest acte tan emotiu i espectacular de la festa com l’alquimista Silè i els Nyokiis. També s’hi poden veure vestuaris de diferents èpoques i dissenys, així com fotografies i alguna roda de foc.
 
Tota l’exposició està amarada del so i la música de La cançó del Ball de Foc, enregistrada pel grup Filibusters i amb la qual acaba l’espectacle piromusical del Ball de Foc cada any a la Plaça Jaume I. Aquest so prové de l’audiovisual que està instal·lat a l’absis de la Capella i que corona el recorregut històric que ens proposa aquest projecte expositiu del Ball de Diables.
 
Una emotiva exposició que intenta fer present un dels actes més emblemàtics que des de l’any 1992 forma part dels actes tradicionals de la Festa Major i que enguany només el podrem sentir de manera individual, fent aquest passeig visual a la Capella de Sant Joan.
 
Durant els dies 29, 30 i 31 d’agost i 1 i 2 de setembre, els horaris de visita seran de 12 a 14h i de 18 a 21h. Després, i fins al 6 de setembre, l’exposició es podrà visitar de dimecres a dissabtes de 18 a 21h, i els diumenges de 12 a 14h i de 18 a 21h.
 
L’aforament a la Capella és limitat, però no es requereix inscripció prèvia, ja que es prenen totes les mesures per controlar l’accés, d’acord amb les normes de seguretat per a la contenció de la Covid-19. 
 
El Ball de foc. Història, orígens i evolució és una de les dues exposicions que s’inclouen al programa de La Irrepetible. L’altra exposició que es podrà veure aquest cap de setmana, els dies 29, 30 i 31 d’agost, és la mostra del Seguici festiu, que s’instal·larà al Claustre dels Trinitaris el dia 29 de 12 a 14h i de 17 a 20h, i a la plaça de la Constitució els dies 30 i 31 d’agost, d’11 a 14h i de 17 a 20h.